Apple прави промени в настройките на iOS с цел да блокира устройствата на правоприлагащите органи и хакерите, с които те успяват да отключат всеки iPhone. Повечето „хакерски“ машини използват Lightning порта като свързваща единица. Веднъж щом са свързани с устройството, успяват да премахнат лимита на „опити за отключване“ и след това започват да въвеждат всички възможни комбинации от цифри и букви, докато не успеят да отключат телефона.

Така нареченото свойство USB Restricted Mode не позволява на устройството да използва Lightning порта за свързване с друго устройство, ако iPhone-ът не е бил отключван през последния един час.

Не можем обаче с радост да кажем, че Купертино са успели да матират всички свои противници. Grayshift, компанията, която произвежда една от най-добрите разкодиращи машини GrayKey, твърди, че вече е разбила защитата на бета-версията на iOS 12. От компанията казват, че разполагат с още много скрити козове и че винаги ще бъдат една крачка пред "ябълките".

Изглежда Apple ще трябва да измисли друг начин, по който да защитава устройствата си от Grayshift. Споменаваме само последната компания, защото най-големият ѝ конкурент – израелската компания Cellebrite, имат големи притеснения относно новото свойство UBS Restricted Mode.

Тагове: