Дроновете са голям хит на потребителския пазар, но не може да се отрече, че понякога те могат да бъдат досадни или дори опасни. Ако решите да вземете мерки срещу някоя безпилотна машина, нарушила спокойствието или въздушното пространство над вас, най-лесно е да стреляте по нея. Но така може да си създадете куп неприятности, затова DroneShield предлага друго, по-мирно решение.

То се нарича DroneGun и въпреки че прилича на доста заплашително огнестрелно оръжие, то може да накара всеки един дрон да избяга или да се приземи, без да произведе реален изстрел.

Всъщност формата на пушка е само за външен вид; джаджата реално не стреля, а нарушава навигационната система на дрона. В резултат той каца вертикално и безопасно, така че хем да не ви досажда, хем да не се повреди, или отлита до мястото, откъдето е излетял. Освен това DroneGun блокира и видеопредаването от дрона, така че собственикът не може да види нищо.

Интересното е, че DroneGun е свързан с раница, която трябва да носите на гърба си, така че в пълно бойно снаряжение приличате и на ловец на духове. Джаджата все още няма крайна цена, но вече се очертава като доста интересно и може би нужно приспособление, завършва Slash Gear.

Виж още: Общинската транспортна мрежа на Сан Франциско беше неочаквано хакната