Изглежда Facebook работи върху инструмент, който автоматично ще засича голота, насилие и всякакво друго непозволено съдържание в живите видео излъчвания. В момента се правят тестове, информира Хоакин Кандела, който е директор по машиино обучение в социалната мрежа.

Вместо да разчита на потребителите да докладват за обидно съдържание, а след това то да се проверява от служителите на Facebook, автоматичната система ще открива всеки елемент, който противоречи с правилата на социалната мрежа.

Дебатът около инструмента за стрийминг беше предизвикан от живо излъчване във Facebook, в което се видя как умира Антонио Перкинс, прострелян от полицай в Чикаго. Въпреки че Facebook остави видеото онлайн, компанията заяви, че ще отстранява всички клипове, в които има актове на насилие.

Дори новият инструмент да допринася за предпазване от нелицеприятно съдържание, е съмнително колко успешно ще работи той. Съществува реална опасност уж добронамереният инструмент да започне да цензурира и съвсем нормални живи излъчвания, ако неговите алгоритми се активират от дадено "непозволено" съдържание.

 

Прочетете и това: Google поддържа 4K стрийминг в YouTube

Тагове: