Компанията DeWalt е известна със своите строителни уреди и оборудване, но сега настъпва в една нова за нея област - смартфоните.

Но не си мислете, че DeWalt MD501 е обикновен смартфон; солидната конструкция на този апарат го прави по-подходящ за колана на строителен работник, отколкото за джоба на панталона на обикновен потребител. DeWalt твърди, че телефонът може да издържи директно падане от два метра височина върху цимент, както и да функционира при температура от -20°C до 60°C градуса. Корпусът на телефона има сертификат IP68 за водо- и прахоустойчивост и спокойно може да го потопите във вода или пясък за определен период от време.

Що се отнася до чисто техническите параметри, телефонът върви с Android 5.1 Lollipop, има 1.3 GHz процесор и 2 GB RAM памет и поддържа QI безжично зареждане. Освен това той поддържа и две SIM карти.

Така DeWalt MD501 се очертава като втория подобен здрав модел, след като Caterpillar обяви своя S60, който трябва да излезе през май.Виж още: GoPro стартира програма за разработчици, за да осигури съвместимост с външен софтуер и хардуер

Тагове: