Предстоящата ревизия на PlayStation 4, която Sony ще направи, е известна с кодовото име Neo и ще предложи по-бърз процесор, по-мощна памет и по-висок графичен капацитет, отколкото има сегашната версия. Съгласно последните слухове, от октомври всички разработчици ще трябва да предлагат две версии на своите игри - едната е стандартна за оригиналната ревизия, докато другата е с т.нар. Neo режим, който може да се възползва от хардуерните ъпгрейди, за да предложи повече кадри в секунда и 4К резолюция при игрите.

Конкретно, що се отнася до Ultra HD резолюцията, конзолата ще може да разтяга съществуващата резолюция на играта до 4К; не е задължително самите заглавия да са в такава резолюция.

Съществуването на новата версия на конзолата все още не е потвърдено от Sony, но очакванията са системата да бъде пусната, преди компанията да предложи своя PlayStation VR шлем през октомври. Двата допълнителни елемента - PS4 Neo и PS VR Morpheus - ще се допълват взаимно, но няма да гарантират някаква ексклузивност на игрите. С други думи, ако една игра не поддържа VR в базовата си версия, тя няма да го прави и в Neo режима.

Виж още: World of Warcraft: Legion излиза на 30 август

Тагове: