Изложението за потребителска електроника (CES) винаги е било сцена на невероятни телевизори. Тази година няма да е по-различно, а очакванията ни към обичайните заподозрени (LG, Samsung, Panasonic, Philips) както винаги са високи. Със сигурност ще научаваме повече подробности през следващите няколко дни (таим надежди за интересни прототипи), но днес имаме първата информация за телевизорите на LG. На фокус са Super UHD моделите SJ9500, Sj8500 и SJ8000. Те разчитат на технологията Nano Cell, но и на редица други похвати, за да подсилят максимално цветовете на LCD панела.

Технологията Nano Cell осигурява еднакви по размер активни частици с размер от приблизително един нанометър в диаметър, които пресъздават ярки и точни цветове. Друг плюс е, че LCD дисплеите с тази технология могат да се гледат и от много по-голям ъгъл, запазвайки качеството. Самата технология постига това, като абсорбира излишъка от светлинните вълни, което подсилва честота на цветовете, изобразени на екрана. Това дава възможност на моделите с нея да филтрират отделните цветове с много по-голяма прецизност, като рендират всеки цвят спрямо оригиналния, избягвайки притъпяването му и придобиване на неправилни нюанси. Именно благодарение на тези възможности новите от серията Super UHD разполагат и със специален режим на картината, изготвен в партньорство с Technicolor.

Новите модели използват и подобрената технология Ultra Luminance, която отново има задачата да осигури по-ярка и ясна картина. Телевизорите поддържат HDR стандарта, включително Dolby Vision, HDR10 и Hybrid Log Gamma. Това разнообразие е подсилено с новата функция HDR Effect, която увеличава качеството на картината на SDR съдържанието. Чрез нея SDR картината се обработва кадър по кадър с цел да се подобри яркостта в определени зони, да се подсили контрастът и да се рендират по-прецизно изображенията.

Самият дизайн на телевизорите разчита на тънка рамка (55-инчовият SJ9500 е 6.9 мм в най-тънката си точка) и елегантни поставки, а в графа „операционна система“ откриваме най-новата версия на webOS. Фокус при нея е бързият достъп до съдържание и високо ниво на персонализация.

Към момента липсва информация за цените на новите модели телевизори.

CES 2017: прахосмукачките на LG са без кабел и ни следват послушно

Тагове: